Over Mij

Mijn verhaal

Mijn naam is
Rik Maagd

En ik ben na mijn studie online communicatie & multimedia design en veel oefening en zelfstudies gestart als grafisch ontwerper en webdesigner, met als doel om ondernemers te helpen hun bedrijf online zichtbaar te maken.

Over mij

Meer over mij en mijn verhaal

rikimedia service

Passie voor Design

Met een bedrijfskunde achtergrond en een langdurig dienstverband bij ING heb ik besloten om het roer om te gooien en datgene te gaan doen waar mijn echte passie ligt; het tot leven laten komen van creatieve ideeen in websites, logo’s en huisstijlen!

Mijn achtergrond

Bij ING heb ik de opkomst van internet van nabij meegemaakt. Ik heb dan ook een schat aan ervaring en kennis opgedaan op het gebied van internet, webcare en social media. Met deze expertise help ik ondernemers om meer uit hun internetkanalen te halen!

Toekomst

Van mijn passie mijn beroep maken was de beste beslissing die ik kon maken. Een onafhankelijk, uitdagend leven, waarbij er veel ruimte is voor het genieten van mijn mooie gezin en een leuke groep klanten waarmee ik een langdurige relatie hoop op te bouwen!

werkwijze

Werkwijze

Ik volg eigenlijk altijd dezelfde stappen als ik werk aan een designproject. Hierdoor kan ik alles goed overzien en organiseren en het creeert evaluatiemomenten met de opdrachtgever. Dit verschaft voor alle partijen duidelijkheid en zodoende kan elk project afgestemd worden op de wensen en ideeen van de opdrachtgever.

Wanneer ik van start ga met een project, ga ik eerst in gesprek en zal ik veel vragen stellen. Ik wil exact weten wat de klant precies wil en nodig heeft. Hierdoor krijg ik een helder beeld van de wensen en mogelijkheden en kan ik een product afleveren waar alle partijen blij van worden.

Na een grove inventarisatie van de wensen, behoeften en mogelijkheden, kan ik beginnen met het eerste gedeelte van de website. Indien het een groot project is, zal ik beginnen met een grove schets van hoe de website eruit komt te zien (wireframing). Hierbij gebruik ik nog geen kleuren, foto’s en stijl opties. Na overeenstemming met de klant zal ik doorgaan met het visuele ontwerp. Hierin worden wel de details toegevoegd en komt het concept tot leven.

Wanneer het ontwerp klaar is en de klant tevreden is met het hele concept, zal ik overgaan tot het installeren van Word Press en de benodigde plug-ins. Dit is ook het moment dat ik ga beginnen met het ontwerpen van de pagina’s. De klant zal van de voortgang op de hoogte worden gehouden door de previews die ik stuur. Dit verschaft ruimte voor feedback en aanpassingen en zal er voor zorgen dat de klant krijgt wat hij wil.

Nadat alle pagina’s zijn ontworpen in WordPress zal de klant een eind preview krijgen en deze wordt samen doorgenomen. De laatste details kunnen eventueel nog worden aangepast om de website perfect te maken. Hierna kan de website live en kan deze worden geoptimaliseerd voor Google.

Waar werk ik mee

Software

Ik werk graag met de nieuwste en juiste software als ik werk aan een project. 

Vaak krijg ik dezelfde vragen gesteld.

Veel gestelde vragen

Laten we kennis maken!

Interesse in een mooie website of webshop, nieuw logo of reclame uitingen? Een kort bericht kan voldoende zijn: er is altijd tijd voor een kop koffie en een goed gesprek!

 

Maak een afspraak