Footballskills Drenthe website

Een website voor Footballskills Drenthe, dé voetbalschool van Midden- Drenthe

Project

Footballskills Drenthe website

De opdrachtgever

Footballskills Drenthe is opgericht door Niels Maagd. Hij organiseert in de regio in en outdoor voetbalclinics en toernooien, verjaardagen en bedrijfsevenementen. FSD staat met beide benen in de maatschappij, zet zich in voor goede doelen en organiseert bijvoorbeeld ook geregeld wandeltochten voor de ‘oudere’ jeugd.

Het doel

Niels wilde graag een frisse en moderne website waar het verhaal van FSD en de (maatschappelijke) activiteiten goed naar voren komen. Een website waar deelnemers van de voetbalschool zich eenvoudig kunnen aanmelden en waar ze ook hun FSD Kleding kunnen bestellen. Daarnaast wilde Niels graag een nieuws/blog pagina waarbij hij makkelijk zelf nieuwsberichten kan plaatsen.

Project

Resultaat

Ik ben begonnen met het creeren van een kleurenpallet, gebaseerd op het logo en huisstijl van FSD. Na een passend lettertype gekozen te hebben is dit met bijpassende functionaliteiten doorvertaald naar het webdesign. Vervolgens is het webdesign tijdens de website ontwikkeling naar de identiteit, visie en activiteiten. Hierbij is ook het responsive aspect niet vergeten, waardoor de website ook op mobiele devices goed tot z’n recht komt.

Contact & inschrijf formulieren

Niels wilde graag een website waar deelnemers van de voetbalschool zich eenvoudig kunnen aanmelden en waar ze ook hun FSD Kleding kunnen bestellen. Daarom heb ik diverse contactformulieren ingebouwd waarbij kinderen zich kunnen inschrijven voor de voetbalschool, kleding kunnen bestellen en waarbij bedrijven contact kunnen opnemen voor clinics. De formulieren zijn gekoppeld aan het email adres en het WordPress systeem. Overzichtelijk voor zowel de bezoeker als Niels.
kleding formulier

Blog/Nieuwspagina & blogpost template

Ik heb de nieuws/blog pagina voorzien van de gebruikelijke functionaliteiten die passen bij een persoonlijke blogpagina. Het doel was dat Niels elk bericht zelf makkelijk kan aanmaken en plaatsen op de pagina. Door een blogpost template te ontwerpen heb ik ervoor gezorgd dat Niels alleen duidelijke berichtvelden hoeft te vullen, waarna de berichten allen op dezelfde manier, in volgorde van datum, op de pagina terecht komen. Dit heb ik gedaan door het gebruik van dynamic content. Onderaan elk blog/nieuws bericht vindt de bezoeker interactieve knoppen om het bericht te delen op de diverse sociale platformen of e-mail.

Kledinglijn

RikiMedia heeft voor de voetbalschool een kledinglijn ontworpen. Deze kleding is te bestellen via de website.
T-shirt Footballskills Drenthe