RIKIMEDIA LOGO
Een dag in het leven van een thuiswerkende webdesigner

Van ochtendritueel tot webdesign - Een kijkje achter de schermen van een webdesigner

rikiblog
Maatwerk website nodig?
De ochtendroutine

Een kop koffie en de dagelijkse start

Elke ochtend begint met het zetten van een verse kop koffie. Terwijl het aroma zich verspreidt, begint mijn dag als webdesigner. Maar voordat ik mijn creatieve wereld in duik, zijn er nog een paar andere dingen die mijn aandacht vragen.

Naast mijn liefde voor design is familie mijn prioriteit. Na het zetten van koffie, zorg ik ervoor dat de broodtrommels voor de kinderen zijn ingepakt en klaarstaan voor school. Een kopje thee voor mijn vrouw die zich klaarmaakt om vandaag weer les te geven maakt ons ochtendritueel compleet. Voordat ze vertrekt zorgt ze er nog wel voor dat de haartjes van de meiden gevlecht zijn. Want dat kan (deze) papa gewoon niet. Dit kleine moment van verbinding zet de toon voor onze dag.

Met de rest van mijn gezin op pad, is het tijd om mijn creatieve geest aan het werk te zetten. In mijn thuiskantoor begint straks mijn werkende dag.

De ochtendroutine met een kopje thee voor mijn vrouw

Balans tussen werk en gezin

Mijn dag is ook vandaag weer een evenwichtsoefening tussen creativiteit en beheer. Voordat ik volledig in mijn ontwerpprojecten duik, start ik mijn dag met het in gang zetten van de dagelijkse huishoudelijke taken. De podcast gaat aan, de wasmachine draait, de vaat wordt uit- en ingeruimd, de stofzuiger gaat erdoorheen, en ik zorg ervoor dat de bedjes en kamertjes weer in orde zijn.

Met het huis weer op orde kan ik lekker aan het werk.

Tijd om te werken

De creatieve dag als webdesigner begint

Ik werk vandaag aan diverse projecten voor mijn klanten. Variërend van het ontwerpen van een compleet huisstijl en website voor Vannisa duurzame energie tot het creëren en vormgeven van aantrekkelijke social media templates voor Huidkliniek Zaia.

Ook besteed ik vanavond nog even aandacht aan het testen en afronden van de nieuwe website van Grand Cafe van Hoogezand. Dit restaurant gevestigd naast de bioscoop in winkelcentrum Hooge Meeren heeft onlangs een heropening gevierd. Binnenkort lanceren we de fraaie website. Geheel in de style van het nieuwe logo en de identiteit van Kelvin en Monique, de trotse eigenaren.

Websitebeheer en klantenzorg

Onderhoud en innovatie

Onderhoudsrapporten Opstellen

Het is weer de eerste van de maand dus zal ik vandaag ook de onderhoudsrapporten opstellen, controleren en verzenden. Ik bekijk of de website-updates voor de plugins getest zijn waarna ik ze update, ik maak back-ups van de databases en analyses van de sites die ik beheer. Het is mijn verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat alles soepel draait. Het opstellen en verzenden van onderhoudsrapporten voor je klanten is een professionele manier om hen op de hoogte te houden van de inspanningen om hun websites soepel te laten draaien en eventuele problemen aan te pakken.

Een Nieuwe Blogtemplate voor Vannisa Duurzame Energie

Het ontwikkelen van een nieuwe blogtemplate voor Vannisa duurzame energie is een geweldige manier om de online aanwezigheid van dit bedrijf te versterken en hun duurzame boodschap effectiever over te brengen.

Social Media Templates Ontwerpen voor de huidkliniek

Het schrijven van boeiende blogberichten voor Huidkliniek Zaia draagt bij aan hun online aanwezigheid en biedt waardevolle informatie aan hun doelgroep.

De afsluiting van de dag

Passie en voldoening

Mijn dag eindigt nooit zonder een tevreden glimlach op mijn gezicht. Na het verzorgen van mijn gezin, het verbeteren van websites, het schrijven van rapporten en het ontwerpen van social media templates, is het tijd om nog enkele leuke blogberichten te schrijven voor Huidkliniek Zaia.

Hierna haal ik de meiden van school en ga verder het creeeren van leuke dingen. Lekker knutselen met de kinderen of kwartetten/beverbende spelen. Met vandaag lekkere knakworstjes op lekkere bolletjes. Daarna gaan we ook nog even samen boodschappen doen. Vandaag op het menu: bloemkool, krieltjes en slavinken.

Het was weer een leuke dag.

Bekijk ook

andere recente berichten

Neem contact met me op

Laten we kennismaken

Interesse in een mooie website of webshop, nieuw logo of reclame uitingen? Een kort bericht kan voldoende zijn: er is altijd tijd voor een kop koffie en een goed gesprek!